Novosti online

- klikni na foto za više -

 
poredaj po datumu objavljene novosti

541 Online novosti

30-06-2002

Traktorom usmrtio suprugu


U babogredskoj Ulici Klasno, u petak oko 18,30 sati dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj je život izgubila Danijela M. (27) iz Babine Grede. Preko nje je prešao traktor s dvije prikolice kojim je upravljao Zdravko M. (27), pokojničin suprug.


Do nesreće je došlo tako što je pokojna Danijela prethodno sišla sa traktora u namjeri da pregleda kako stoji slama na prikolici. U trenutku silaženja unesrećena je pregažena prednjim lijevim kotačem druge prikolice. Od zadobivenih ozljeda vozačeva supruga je preminula na mjestu nesreće.


Protiv Zdravka M., kojem je istekla prometna dozvola, a nema ni isprava o tehničkoj ispravnosti vozila, podnijeta je kaznena prijava općinskom državnom odvjetniku u Županji.
IZVOR

13-05-2008

Politika ukiselila mlijeko


»Kod nas se mlijeko kiseli zbog politike«, riječi su kojima nas je u Babinoj Gredi, na svome imanju, dočekao mladi poljoprivrednik Ivo Stojanović Korin. Njemu je na početku svibnja propalo čak 1500 litara mlijeka nakon što mu je vlasnik tamošnje mini mljekare Družba d.o.o., Pavo Barić, inače predsjednik Općinskog vijeća, iznenada otkazao suradnju i prestao otkupljivati mlijeko.


»Bili smo dobri prijatelji i poslovni partneri. Dvije godine od mene je svakodnevno uzimao mlijeko i nije nikada bilo nikakvih problema. Sve do ovih izbora. Naime, 24. travnja Barić je poslao k meni svoga vozača koji je zatražio od mene da dam svoj potpis za Barićevu nezavisnu listu.


Nisam se htio potpisati i samo dva dana poslije stigao mi je dopis u kojemu stoji kako ne može više uzimati moje mlijeko jer će se povezati s grupom manjih proizvođača te da si od 1. svibnja pronađem novog otkupljivača«, pripovijeda nam Stojanović. Objašnjava da 500 litara mlijeka na dan, koje je od njega uzimao i to u ekstraklasi, Barić sada otkupljuje od 15 manjih proizvođača koji rade treću klasu mlijeka.


»Zapravo je izmanipulirao te ljude, ponudio im se da im otkupljuje mlijeko samo zato što time želi kupiti njihove i glasove njihovih obitelji na izborima«, smatra Stojanović te dodaje da će i to sve biti kratkoga vijeka jer je načuo da će Barić nakon izbora zatvoriti mljekaru i posvetiti se seoskom turizmu.


Dok se pokušavao snaći – povezao se s Dukatom, koji mu od 4. svibnja otkupljuje mlijeko – prošla su tri dana tijekom kojih na njegovo imanje nije stigao kamion za odvoz mlijeka. Budući da proizvodi 500 litara mlijeka ekstraklase na dan, a puna tri dana nije imao kome plasirati, mladi se poljoprivrednik našao u nezavidnoj situaciji. Mlijeko se ukiselilo, a s obzirom na to da za litru mlijeka ekstraklase dobije oko 2,69 kuna po litri, lako je izračunati da mu je počinjena i šteta od najmanje 4000 kuna.


»U kući je nastala panika jer od proizvodnje mlijeka živi šest članova moje obitelji«, govori Stojanović, koji trenutačno ima tridesetak krava. Ima u planu i gradnju novih objekata za 50 krava, ali je sad »u dilemi zbog svega što se događa«.


Tvrdi kako je žalosno sve to, jer je za razliku od mnogih mladih Babogredaca koji su napustili svoje selo i otišli živjeti u gradove ili izvan hrvatskih granica, ostao na zemlji, posvetio se stočarstvu i proizvodnji mlijeka, vidjevši u svemu tome egzistenciju za svoju obitelj: majku, mlađeg brata Franju te za suprugu Katarinu i dvije kćeri, Ivonu i Nives.


Zbog štete koja mu je načinjena, Stojanović je najavio da će protiv Barića podnijeti i privatnu tužbu jer je prekršio njihov ugovor, u kojemu jasno piše da je njegov raskid moguć samo na temelju obostrane suglasnosti.Barić: U svoje su mlijeko sipali vodu


»Ma, kakva politika?! Prestao sam uzimati njihovo mlijeko jer nisam dužan preuzimati mlijeko baš svakog mještanina Babine Grede. Osim toga, reći ću vam da su oni u svoje mlijeko sipali vodu«, pravdao se u izjavi za Vjesnik vlasnik babogredske mini mljekare Pavo Barić.


»Politika je u tome što Hrvatska i dalje uvozi mlijeko i sir. Pitajte ministra Petra Čobankovića zašto je dopustio da se iz Argentine uvoze jeftini, nekvalitetni mliječni proizvodi. E, to je politika«, ističe Barić. Dodaje da sve teže može plasirati svoje proizvode jer su domaći trgovački lanci prepuni tih jeftinih uvoznih proizvoda te je zbog toga najavio i mogućnost zatvaranja svoje mini mljekare, u kojoj su zaposlena 22 radnika.Na svom izbornom plakatu, istaknutom pred njegovom mini mljekarom, Barić je napisao: »Žele vas zaplašiti da ću zatvoriti mljekaru. Ja tvrdim da onaj tko stvara i radi, taj ne zatvara. Zbog toga je potrebno da izađete na izbore i glasate za mene«.
IZVOR

13-11-2008

Otac četvero malodobne djece poginuo na gradilištu


Slavko Grgić (34) iz Babine Grede, otac četvero malodobne djece, smrtno je stradao u teškoj nesreći na radu koja se jučer oko 7.20 sati zbila na gradilištu u Babinoj Gredi u okolici Županje.

Tijekom radova na krovnoj konstrukcije budućeg trgovačkog objekta, nesretni radnik pao je s visine od oko pet metara, a koban je bio udarac glavom o beton.

Preminuo je na putu do Opće bolnice Vinkovci. Da tragedija bude veća, smrtno stradali Slavko Grgić na objektu u Babinoj Gredi bio je angažiran kao radnik tvrtke Grgić u vlasništvu njegova starijeg brata.

Pored policije, na očevid je izašao i istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Slavko Teofilović, te inspektori zaštite na radu koji će utvrditi eventualnu odgovornost za tešku nesreću na gradilištu.

- Najvjerojatniji uzrok pada je puknuće daske pričvršćene za krov po kojoj se radnik kretao - rekao je sudac Teofilović.
IZVOR

22-09-2008

starcu iz kuće ukradeno 30.000 kuna, 14 dukata i zlatni nakit


Starcu iz Babine Grede nepoznati je lopov u noći s nedjelje na ponedjeljak iz obiteljske kuće ukrao cijelu obiteljsku riznicu.

Policija je priopćila kako je Babogredcu M.K. (74) ukradeno 30.000 kuna, 10 malih i četiri velika dukata te zlatni nakit.
IZVOR

24-03-2010

Imovinu općine osigurala tvrtka u kojoj radi načelnikova supruga


Ne prestaju prepucavanja na relaciji HDZ-SDP u Babinoj Gredi, a međusobne optužbe pljušte na sve strane. Općinski vijećnik i predsjednik OO HDZ-a Babine Grede Marko Mrkonjić optužio je načelnika Josipa Krnića za nepotizam i namještanje poslova osiguravajućem društvu u kojem je zaposlena njegova supruga. Prema informacijama kojima raspolaže, Krnić je općinski automobil Škodu Fabiju, autobus koji je krajem prošle godine Babinoj Gredi donirao Grad Zagreb te ostalu imovinu Općine osigurao u Eurohercu. Mrkonjić tvrdi da je to učinjeno bez potrebne procedure i da je načelnik navodno tek mjesec dana nakon što je već sklopio posao s Eurohercom zatražio još dvije ponude osiguravajućih kuća kako bi imao pokriće za svoj postupak. "Svima je vrlo dobro poznato da je Krnić godinama radio za Euroherc i da je ondje zaposlena njegova supruga. U vrijeme dok sam ja bio načelnik, općinsku imovinu osiguravali smo na način da smo prikupljali nekoliko ponuda i potom izabirali onu najpovoljniju. Međutim, takva praksa ne odgovara našem načelniku koji je odlučio posao sklopiti s Eurohercom iz osobnih razloga. Ako to nije pogodovanje i sukob interesa, onda ne znam kako bih to nazvao", ustvrdio je Mrkonjić. Prozvani načelnik Josip Krnić bio je revoltiran našim upitom poručivši da objede Marka Mrkonjića i članova njegove “partije” ne zaslužuju bilo kakav komentar. Poručio je da je HDZ pokazao svoju sposobnost i doveo državu u ovakvo stanje, u kakvom jest. Tijekom razgovora priznao je da je općinski autobus osiguran u Eurohercu, no opovrgnuo je navode da je to učinjeno i s ostalom općinskom imovinom. "Naravno da ćemo poštovati proceduru i taj posao prepustiti brokerima. Oni će zatražiti ponude osiguravajućih društava i tek ćemo nakon njihovog razmatranja donijeti odluku", rekao je Krnić poručivši da bi pojedincima iz HDZ-a bilo pametnije da budu konstruktivni i predlože konkretne ideje i projekte na dobrobit Babine Grede i njezinih stanovnika. Novac za Udrugu žena na privatnom računu "Imaju oni svoju Udrugu žena i neka se njome pozabave. Treba samo podsjetiti Marka Mrkonjića na to da je on, u vrijeme dok je bio načelnik, novac za rad te udruge uplaćivao na privatni račun", poručio je načelnik Josip Krnić.
IZVOR

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 [100] 101 102 103 104 105 106 107 108 109 > >>