Novosti online

- klikni na foto za više -

 
poredaj po datumu objavljene novosti

541 Online novosti

11-02-2009

Ambulanta u Babinoj Gredi konačno otvorena


Nova zdravstvena ambulanta u Babinoj Gredi napokon je otvorena, čime je završena priča oko investicije vrijedne 2,6 milijuna kuna. U novoj ambulanti, koja se prostore na 400 četvornih metara, dvije su ordinacije opće medicine, dvije zubotehničke, prostorija za patronažnu sestru i prostor za buduće specijalističke službe ili savjetovalište. "Mještanima Babine Grede nova će ambulanta puno značiti, kao i našem medicinskom osoblju. Do sada se radilo u neprimjerenim prostorima. U samo godinu dana uspjeli smo od temelja do otvorenja ambulante", kazala je dr. Ruža Lelić, ravnateljica Doma zdravlja Županja. Zadovoljstvo što je otvorena nova zdravstvena ustanova izrazio je župan Božo Galić, koji je s dr. Lelić prerezao vrpcu na svečanom otvorenju. Inače, gradnju ambulante, još od 1998., pratili su problemi, od izbora lokacije do drugih teškoća. Prema riječima bivšeg općinskog načelnika Marka Mrkonjića, samo zbog nje on je osobno, kao načelnik, bio čak 16 puta na sudu. U ime Općine Babina Greda velikom broju nazočnih mještana obratio se povjerenik Vlade Ivan Bosančić.

Imat će dvije opće ordinacije, dvije zubotehničke, prostoriju za patronažnu sestru i za buduće specijalističke službe ili savjetovalište
IZVOR11-06-2007

Konj posjetitelja ugrizao za vrat


Ni u najcrnjim mislima nije mogao pretpostaviti da će bezazleni prolazak pokraj konja, u subotu kasno poslijepodne, na babogredskom hipodromu, završiti kobno, piše Glas Slavonije.Konj koji je bio upregnut u kola i čekao svoga vlasnika koji se zabavljao u obližnjem šatoru u jednom se trenutku trgnuo i ničim izazvan krenuo prema nesretnom Martinu ugrizavši ga za vrat!Unesrećenog Bošnjačanina, oblivenog krvlju koja mu je šikljala iz vrata, prolaznici su odmah utovarili u automobil i odvezi u Hitnu službu županjskog Doma zdravlja, a potom je prevezen i u Opću bolnicu Vinkovci, gdje mu je obrađena rana. Vlasnik Favorija, nasilnog konja koji je teško ozlijedio Martina, Adam Miličić, iz Županje, zgrožen je postupkom svog ljubimca, starog pet godina.' Sjedio sam pod "meanom" kada se to dogodilo. Još uvijek ne mogu vjerovati i nemam pojma što se konju dogodilo da je tako reagirao. Srećom da Martina nije ugrizao za lijevu stranu vrata, strah me i pomisliti na tragediju koja bi se dogodila' , rekao nam je zabrinuti Adam, napomenuvši da je o svemu načinjen zapisnik.

Njegovi prijatelji u nevjerici su se prisjećali nemilog događaja, posebice stoga što, kako kažu, Favorija već godinama znaju i nikada ne bi pomislili da je kadar učiniti takvo što. Jučer smo se telefonom čuli i s nesretnim Martinom koji je bio vrlo smiren i čak spreman i na šalu.'Znate kako se kaže, gdje ima marve, ima i štete. Dobro je, u Vinkovcima su mi napravili mali face-lifting na vratu, zašili bradu koju mi je konj svojom glavom razderao i, evo, čitav sam! A što ću, konju je valjda dodijalo čekati gazdu veseljaka' - rekao je Martin.Stradavanje nesretnog posjetitelja “Konja bijelaca” Babogredci su i jučer prepričavali, jer takvo što još se nikada nije dogodilo. Organizatori su stoga jučer konstantno upozoravali posjetitelje manifestacije na maksimalan oprez kako bi se izbjeglo eventualno stradavanje ljudi.
IZVOR23-07-2009

Babogredci najbolji


U okviru obilježavanja Dana općine Domaljevac-Šamac, članovi Lovačke udruge Kuna iz Domaljevca, organizirali su V. turnir u gađanju letećih meta u disciplini Amerikan Trap.

Uz veliku nazočnost zaljubljenika u ovu vrstu športa, natjecatelji su postigli izuzetno dobre rezultate, tako da je u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila Lovačka Udruga Jastreb iz Babine Grede, drugo mjesto su osvojili domaćini iz L.U. Kuna Domaljevac dok je treće mjesto pripalo ekipi L.U . Sava iz Orašja.


Pojedinačnim nastupom najboljim strijelcem se pokazao Kristijan Katušić član L.U. Jastreb iz Babine Grede, drugo mjesto je osvojio Marinko Dominković iz L.U. Sava Orašje a treće mjesto je pripalo Zoranu Lukač članu L.U. Kuna Domaljevac.


Samo natjecanje je bilo i prigoda da se u svečanom tonu proslavi i otvorenje novog automatskog strelišta za gađanje letećih meta koje su uz pomoć brojnih sponzora i općine Domaljevac - Šamac, svojim zalaganjem izgradili članovi L.U. Kuna Domaljevac . Strelište je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Domaljevac - Šamac Željko Josić, poželjevši lovcima sigurne ruke u odstrelu letećih meta i puno sreće na budućim natjecanjima koja će se na ovom strelištu održavati.
IZVOR11-08-2010

Selo u svađi zbog Mile Kitića


Koncert Mile Kitića na školskome igralištu, uzburkao je strasti u Babinoj Gredi gdje je jučer (10. kolovoza) proslavljen kirbaj i blagdan sv. Lovre.
- Zar je baš Mile Kitić pjevač koji treba razveseliti i nas i naše goste na kirbaj? Kako se tako što uopće moglo dogoditi u srcu Šokadije? Evo, dičimo se Stanarskim susretima i njegovanjem slavonske tradicije, a narodnjaci nam dolaze na kirbaj?, komentiraju mještani koji su negodovali i načelniku Općine Babina Greda Josipu Krniću.
- Organizacija koncerta na otvorenom bila je u rukama privatnog poduzetnika, babogredskog ugostitelja. Dozvolu su tražili u travnju za koncert na općinskoj površini. Tada nisu znali reći tko će gostovati za kirbaj. Govorilo se i o Thompsonu i ostalim glazbenicima, kaže načelnik i dodaje da se o glazbenim ukusima može raspravljati te da je bilo “pritisaka” s više razine i pitanja iz Vukovarsko-srijemske županije što se zapravo događa oko kirbaja.
Krnić (SDP) navodi da se ne želi baviti politikanstvom i nekome oduzimati pravo na rad, a Kitićev koncert oštro je osudio HDZ Babine Grede čiji predsjednik, Marko Mrkonjić, drži neprimjerenim održavanje narodnjačkog koncerta u dvorištu škole.
- Odgovornima smatramo i načelnika i predsjednika Općinskog vijeća, ali i braniteljske udruge koje se nisu oglasile u ovom slučaju. Tko su uopće organizatori koncerta - jesu li to načelnik i ravnatelj škole zajedno?, pita Mrkonjić.
Kirbaji s narodnjacima nisu neuobičajeni, a u susjednoj Cerni jedan privatni ugostitelj vikendima u lokalu ugošćuje slične glazbenike. Već sada je najavljeno nekoliko “zvučnih” imena, jer je sljedećeg vikenda i u tome mjestu kirbaj.

Narodnjaci se slušaju na svakome koraku. U susjednu BiH, u Orašju, tisuće iz Hrvatske hrle na tamošnje zabave, zašto ne bi i ovdje imali priliku zabaviti se, komentiraju Babogredci kojima ne smeta gostovanjem Mile Kitića. Već u petak mnogi će uživati u Odžaku na koncertu Thompsona. Nakon njegova koncerta, u istome mjestu, kažu, nastupit će i jedna od poznatih srpskih pjevačica Dragana...
IZVOR

11-08-2010

Lažna dojava o eksplozivnoj napravi


Sinoć, oko 21.50 sati ova Policijska uprava zaprimila je dojavu od Operativno-komunikacijskog centra policije PU brodsko-posavske, kako su od strane nepoznate muške osobe sa javne govornice u Velikoj Kopanici izvješćeni da će u Babinoj Gredi na igralištu osnovne škole "Mijat Stojanović", gdje se trebao održati koncert srpskog pjevača Mile Kitića, biti aktivirana eksplozivna naprava. Na mjestu događaja od strane policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave izvršen je protueksplozijski pregled, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava, nakon čega je koncert održan.
IZVOR

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 > >>